lunes, 10 de diciembre de 2012

SENSE EIXIR DEL CAMI...Aus aquàtiques I


SENSE EIXIR DEL CAMÍ…Aus al riu Albaida (I)
En estos mesos de fred , on no apateix tant caminar i sí el observar ens dedicarem a descriure les aus que sí que estan actives a pesar del fred.
Començarem parlant d’aus aquàtiques  que de segur haurem vist o amb un Poquet de pacència vorem en qualsevol lloc del riu Albaida.

Aus aquàtiques I
El primer és la majestuosa Garça o Agró Blau Ardea cinerea,  que és un au gran de quasi 1 metre d’alçada , cos allargat i prim, coll i cames llargues i amb tonalitats grisenques , blaves i blanques mentre que al cap són més fosques.
                                             Agró blau fugint al detectar la meua presència

Bona caçadora de crancs, peixos i amfibis amb l'estratègia de quedar-se queta , estàtica fins que llança el llarg coll com si d’un llàtig es tractara quan troba la presa adequada.
Peró no ens fiem d'aixó ja que està atenta a tot i sobretot als animals depredadors entre els que ens trobem nosaltres i ho manifesten quan ens arrimem massa  i eix volant  amb els quasi 2 metres d’envergadura alar seguint el curs del riu.

La seguent és la Polleta d’aigua, Peu-verd o gallineta Gallinula chloropus cujo nom li vé per que sembla a les gallines degut a que s’allunya de l’aigua i menja quasi com elles de tot el que troba, encara que la seua dieta és predominant en vegetals.
A l'hora de menjar totes les gallinetes están al lloc.
El seu crit quan veu un perill és molt característic i en aixó li sembla a la familia d’on prové; de les grulles.

Altra molt comuna és la Garça blanca o Agró blanc que tendeix a semblar-se a la primera en les costums i h’abits alimentaris encara que de peçes més menudes i deixa un poc de costat als peixos insistint en invertebrats variats i algún cranc Menut. Sol viure en colónies encara que per açi no el fa i és més  d’habits solitaris. Vegades les he vist de bon matí sobre canyetes paçides sobre l’aigua i només vore’m ha eixit volante de manera semblant a l’altre agró blau.
Agró blanc buscant un lloc on posar-se abans de deixar-se caure al riu

No hay comentarios:

Publicar un comentario