sábado, 23 de junio de 2012

CAP ON PEGUEM...RIU DE BARXETA

Estem davant una de les sequeres més importants dels últims anys i els nostres rius ho estan patint. Estic "notant" en la meua pell l'efecte de la falta d'ombra i l'abús que es fa davant la poca aigua que ens queda, al temps els rius tornen a quedar-se secs i plens de bruticia. El riu de Barxeta torna a estar en al punt de mira...
A este pas no arrivem al compliment al 2015 de la normativa que es va fer al 2000 sobre el millorament adequat de les aigues dels nostres rius...
En fi , no ens calfem el cap en excés i posem de nou en marxa idees i sobre tot "alternatives útils i profitables" per millorar la qualitat  de les nostres  aigues recordant sempre aixó de que aigua és vida.
Després de la plutja d'esta setmana els insectes reapareixen i les oronetes tornen a volar

La vegetació dominant torna a ser la mediterrània amb fulles menudes i punxoses com l'Arçot (Rhamnus Lycioides)
Sargantana cua-roja sobre una branqueta d'Arçot

Els parotets tornen a ser notícia per que encara que no estan apareixent molts individus i els que trobe són en certa mesura indicadors que on hi queda aigua sol ser de qualitat.Algúns més grans solen ser hui raro trobarlos ja que la falta de plutjes fa faltar el menjar.
Un parotet bioindicador dels anomenats "caballets" i de color roig. Ceriagrion tenellum

La vida dels parotets sol tindre una fase de copula previament format el TANDEM i acabar amb la forma de coret típica que adopten.

Parella de Platicnemys adoptant al copular la forma de cor. El PTEROSTIGMA , que també serveix per reconèixer, són els rombets que tenen al final de cada ala.

Quan eixen de l'aigua, ja completada la fase larvària, deixen una EXUVIA que no és més que la part de l'exoesquelet que indica que ja han passat a l'estat adult.




No hay comentarios:

Publicar un comentario