lunes, 3 de septiembre de 2012

UNA ULLADA PER LES RODALIES DE.. MONTESA (BARRANC DE LA FOS)

Ens trobem per la A-35 en direcció a València-Albacete i  a l'eixida 37 de Montesa, ens desviem. No deguem anar-nos cap a Montesa, sinó que en la redona ens tornarém de nou cap a Valéncia-Xàtiva i una vegada creuada l'Autovia A-35 per baix, estarem atents ja que abans del desviament cap a l'estació de Montesa un cartell a la dreta que posa BLAUSA ens portará cap al riu canyoles. Són només un parell de Km no arriva els que ens separen del riu si vullguem deixar el cotxe a l'estació. N'obstant aixó ja que els recorreguts solem fer-los de 2 hores, anirem en cotxe un poc més en davant  ja vos dic que no arriva a 2 km més.Abans d'arrivar al riu deixem el cotxe.
Recordem que abans de creuar el riu deguem anar per un cami a la dreta . Denotar que en este lloc la preséncia del Saúc (Sambucus edulis) en flor no és comuna en este temps i es deu a  l'humitat del riu que així ho permet encara .
Si mirem cap amunt vorem el tall (cingle) característic que ens indica el lloc tan bonic que anem a travessar.
Tall impresionant a la serra Grossa

Una vegada Agafat el camí de terra que eix a la dreta i que discorre paral.lel al riu, notem com a uns 500 metres es torna ja esfaltat i acaba, un km més enllá en un encreuament amb altre camí que deurém agafar de nou cap a l'esquerra i passarem de nou per baix d'altre pont per  arrivar per fi a l'inici de la senda SL61. Si seguim les indicacions vorem que en alguns llocs ens posará PR en groc i blancencara que está ben assenyalada la senda local.

Si ens fixem podrem tindre l'oportunitat de vore damunt d'alguna pedra i en llocs emblemátics del recorregut (camins que arriven al riu, sendetes...) alguna "caca" de gineta que donat que estem en estiu apareixen llavors d'algún fruit que es troba per a completar la dieta.

Imatge que indica la preséncia de gineta

Un poc més en davant el bosc fa que la  temperura més baixa, llum fosca i humitat alta permeta  la preséncia d'arboç, llentiscle i altres plantes de bosc, la qual cosa ens indica que algo ha canviat al nostre voltant. A més , a les altures i davall dels  talls cretácics verticals  que ens envolten, sembla que retornem a altre temps més Arcaic...

Congost del barranc de la Fos

No hay comentarios:

Publicar un comentario