sábado, 27 de octubre de 2012

UNA ULLADA PER LES RODALIES DE...PORTALET Antic Port Olleria



Hui anirem per les rodalies de  la serra Grossa. Anem pel  Portalet, antic Port d'Olleria en terme de Canals.
Parlerem de nou dels bolets encara que de bons no es veuen de moment per açí.
Com que anem caminant eixirem des de AIACOR en direcció zona de Bolvens i per la redona de l'eixida del poble travessem al cami que ens porta de manera palal·lela a eixa autovia. Hi ha un carril bici per on no poden circular vehículs i está pintat de verd.
A algo més de 1 km ens desvíem cap a la dreta en direcció Canals i Olleria (está indicat) , creuem el riu i  a 1 km més en davant ho fem en dirección Olleria  cap a l’esquerra.Ja entrem en El Portalet.
 Si ens fixem la humitat domina ja que estem a la cara Nord de la serra i els bolets apareixen en quasi tots lloc. Anem a identificar uns quants més:
La espècie Mycena sol ser menudeta i creix solitariament entre els molses, Es prou perillosa.

                                                   Mycena sp. sol ser perillosa o tòxica

Les altres espècies són comestibles de no massa bon sabor encara que caldria evitar-les si no es sap amb certessa si el que he agafat és el de la fotografia que expose.
Xerocomus persicolor
Els bolets semblen on vivien els donyets dels contes i es deu a que solen preferir llocs més humits i frescos dels boscos. Ès comestible pero dieun que no sap massa bé. Conegut tambè com Bolet de Pí.

Psathyrella candolleana
Psathyrella No és un bolet ja que té laminetes i sí és comestible encara que com diguem per açí "amb poca xixa"

Per acabar anem al bolet dels garrofers al que tant li temien els garrofers de lloc on plou molt. El bolo de garrofer o Laetiporus sulphureus que Es considera comestible quan és jove encara que la que está a,la foto ja denota una rigidessa que la fa incomestible e´s un degradador de la fusta de garrofer morta.
Bolo de garrofer
Era molt preat en un passat culinàriament parlant ja que diuen que está molt bó (altres diuen el contrari) i per la semblança amb panets que feien els arabs pel Camp de Turia li diuen "PA DE MORO" ja que si no el agafes jove para dur. Té un sabor a pollastre diuen.

A més al nostre recorregut vorem llentiscle i coscoja a més de alzines amb el seu fruit que eix i maura ara per la tardor.




No hay comentarios:

Publicar un comentario